Waar komt de vorm van de Coxinha vandaan?

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 om 15:44

De "Coxinha" ( spreek uit kosjinia) vind je in Brazilie, op elke hoek van de straat. Brazilianen eten deze streetfood dagelijks en zij eten dan vooral de variant die met kip gevuld is. 

Hier vinden we de oorsprong van de vorm van de coxinha. Wanneer ik voor het eerst kennis maakte met de "coxinha", dankzij mijn vrouw Aurea, dacht ik onmiddellijk aan een waterdruppel of een traan. Mijn eerste idee was om de coxinha de naam " Amazone Druppel" te geven. Klinkt mooi, zelfs romantisch want je krijgt het beeld van de Amazone rivier die zich vele duizenden kilometers door het dicht Amazonewoud slingert. 

Ik moet je ontgoochelen want de oorsprong van de vorm heeft niets met de Amazone te maken. Omdat de eerste coxinha's enkel met kip gevuld werden, heeft men geprobeerd om ook in de vorm aan te tonen wat de inhoud was. Dat is de reden waarom de coxinha gevormd is naar een....kippenbil.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerlinde vanderstraeten
10 maanden geleden

Interessant. Mijn man is Braziliaans en ik wil graag coxinha leren maken... Hou me od hoogte als jullie eens zouden workshop geven? Grtjs

Karina Verhoeven
10 maanden geleden

Super interessant, ik wens jullie veel succes toe!

Claudia
10 maanden geleden

Succes gewenst voor jou en Aurea, het gaat jullie goed op elk gebied...

Claudia
10 maanden geleden

Hans je Braziliaanse droom lijkt eindelijk uitgekomen te zijn, goed van jou om je dromen na te streven, nu kan je samen met je vrouw nieuwe dromen maken en laten uitkomen.
Het gaat jullie goed!