Braziliaanse Pizza's, bestaat dat écht?

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 17:38

 

De pizza ontstond natuurlijk in Italie en werd door immigranten de hele wereld mee over genomen. Eind 19e eeuw werd de slavernij in Brazilie afgeschaft en vertrokken vele Italiaanse families daar naar toe in de hoop op een beter leven. Ze kwamen er te werken op de koffieplantages, in plaats van de slaven.

Tegenwoordig is zo’n 15 % van de bevolking in dit Zuid-Amerikaanse land van Italiaanse afkomst (Ítalo-Brasileiro) en in de stad Sao Paulo heeft bijna 1 op de 3 mensen Italiaans bloed

De pizza is er dan ook een nationaal gerecht geworden, net als pasta. De mix van verschillende culturen heeft ervoor gezorgd dat er een swingende draai aan de pizza is gegeven en dat heeft geresulteerd in pizza’s belegd met lokale ingredienten en in zoete pizza’s(pizzadoces).
De bodem is vaak superdun. Tomatensaus wordt maar matig of zelfs niet gebruikt, wat misschien wel verklaard waarom Brazilianen niet vies zijn van mosterdmayonaise en ketchup op hun pizza! Iets wat natuurlijk ‘not done’ is voor de echte pizza-puristen. Ook is het normaal om veel verschillende etenswaren op 1 pizza te doen, zoals hardgekookte eieren, ham, worst, kaas en kip, als het maar vult.

Andere veelgebruikte ingredienten zijn speciale kazen als catupiry en requeijao (roomkazen die te vervangen zijn door mascarpone of La Vache Qui Rit), queijo minas, palmharten, mais en rucola. Op de Pizza Doces gaan aardbeien, chocolade, bananen of Nutella en ook de roomkazen passen hierbij.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.